Sparrarps islandshästar är ett  företag som erbjuder människor med olika behov och önskemål att rida och umgås med våra islandshästar som alla är grundutbildade och inridna med Natural Horsemanship Det är en naturlig hästhantering där all träning grundläggs på marken och som går ut på att kommunicera, hantera och träna hästar på ett sätt som är naturligt för hästen. Resultatet av detta är en självbärande häst. En partner med eget inflytande som villigt gör sitt bästa, för den har utvecklat glädje i arbetet.

På gården har vi 17 hästar.

 

Då det på vår anläggning även finns ridtält och ridbana så finns det även möjlighet att boka för:

  • Egna event eller för att hålla egna kurser.
  • Ridning med våra egna hästar tillsammans med ledare på  gården

Kompetens på gården

Phillip är ägare och ansvarig för hästarnas hälsa och välbefinnande, samt underhåll och skötsel av gården.

Huba  från HE Vet är gårdens veterinär

Fia är gårdens hovslagare.

Louise rider in och tränar hästarna i enlighet med Parelli metoden Natural Horsemanship och ser till att hästarna är lugna och harmoniska i all hantering. Samt ansvarig för ridskolan.

Emma och Annie fortsätter därefter att arbeta med tilridning av hästarna. Samt leder turridning.

 

Louise

Louise har varit hästtokig så länge hon kan minnas. Sedan tio år tillbaka har hon varit speciellt intresserad av Natural Horsemanship. Ett sätt att umgås, hantera och rida hästar på ett naturligt sätt där allt utgår från hästens naturliga beteende. Louise har gått flertalet kurser i just Natural Horsemanship både i Sverige och utomlands, däribland på Parelli Natural Horsemanship centret i Colorado, USA.

Nu rider Louise in och tränar hästar, enligt Natural Horsemanship filosofin, upp till Level 4 i Parelli programmet. Dessutom arbetar hon en hel del med beteendeproblem och problemlösning både vid hantering och ridning. Louise rider in unghästarna på Sparrarp Islandshästar Rekreation Center och arbetar även med att utveckla hästarna till att vara så nöjda och lydiga som möjligt.

 

Emma

 Emma har ridit sedan liten och har mycket god ridkunskap. Hon har tidigare jobbat som ledsagare på handikappsridning, och har varit på  ridutbildning i Spanien ett antal gånger. Rider uppvisning/show med sina egna hästar. 
Hon leder turridning samt organiserar och arbetar med hästarnas träningsupplägg.  

Annie

Annie har hållt på med hästar sen hon var 12 år gammal och har ridit alla möjliga typer av hästar. Hon har gått djurvårdar linjen på helsingborgs ridgymnasium i sammarbete med Regions Djursjukhuset Helsingborg samt gått på ridskola hos Anna jeppsson (pilekull).  Hon har även sedan tidigare erfarenhet av inridning och träning av sina egna hästar. Hon leder turridning samt organiserar och arbetar med hästarnas träningsupplägg.  

  

 

BOKA NU