svdaende

Sparrarps islandshästar är ett nystartat företag som erbjuder människor med olika behov och önskemål att rida och umgås med våra islandshästar som alla är grundutbildade och inridna med Natural Horsemanship Det är en naturlig hästhantering där all träning grundläggs på marken och som går ut på att kommunicera, hantera och träna hästar på ett sätt som är naturligt för hästen. Resultatet av detta är en självbärande häst. En partner med eget inflytande som villigt gör sitt bästa, för den har utvecklat glädje i arbetet.

På gården har vi 20 hästar som av vilka 3 stycken är 2-åringar. Vi har många olika beteshagar i varierande storlek och typer utefter hästarnas olika behov.

Här finns många möjligheter

Företagsridning/personaldagar är perfekt för dig som vill göra något spännande och uppleva en härlig ridtur mellan två välmående luddiga hästöron.

Eller varför inte boka in ridning som ett träningspass?

Du kan också ta med familj och/eller vänner på en egen privat uteritt eller i ridtält efter önskemål

 Kanske en fika och något ärbart.

Då det på vår anläggning även finns ridtält och ridbana så finns det även möjlighet att boka för:

  • Egna event eller för att hålla egna kurser.
  • Ridning med våra egna hästar tillsammans med ledare på  gården
  • Du kan även komma med egen häst och hyra ridtält/ridbana 

Kompetens på gården

Phillip är ägare och ansvarig för hästarnas hälsa och välbefinnande, samt underhåll och skötsel av gården.

Huba  från HE Vet är gårdens veterinär

Runar är gårdens hovslagare samt islandhästtränare och rådgivare.

Louise rider in och tränar hästarna i enlighet med Parelli metoden Natural Horsemanship och ser till att hästarna är lugna och harmoniska i all hantering.

Marina fortsätter därefter att arbeta med tilridning av hästarna. Arbetar även som stall och hästskötare på gården.

 

Louise

Louise har varit hästtokig så länge hon kan minnas. Sedan tio år tillbaka har hon varit speciellt intresserad av Natural Horsemanship. Ett sätt att umgås, hantera och rida hästar på ett naturligt sätt där allt utgår från hästens naturliga beteende. Louise har gått flertalet kurser i just Natural Horsemanship både i Sverige och utomlands, däribland på Parelli Natural Horsemanship centret i Colorado, USA.

Nu rider Louise in och tränar hästar, enligt Natural Horsemanship filosofin, upp till Level 4 i Parelli programmet. Dessutom arbetar hon en hel del med beteendeproblem och problemlösning både vid hantering och ridning. Louise rider in unghästarna på Sparrarp Islandshästar Rekreation Center och arbetar även med att utveckla hästarna till att vara så nöjda och lydiga som möjligt.

 

Marina

Har 20 års erfarenhet och har sedan barnsben hängt med sin mamma i stallet. Gick linjen hästhållning på Östra Ljungby Naturbruksgymnasium (numera Segra gymnasiet) 2005-2008, Har efter det  jobbat på Ringwood stuteri på Irland med unghästar, arbetat i tävlingstall här i sverige och med ungdomar på ridskola. Är i grund och botten en allroundryttare men har erfarenheter av alla typer av hästar.  Hon administrerar, organiserar och arbetar med hästarnas träningsupplägg.